Buitenlands nieuwsNieuws

Coppola bewerkt Edgar van Puccini

De opera Edgar van Puccini hoeft niet over aandacht te klagen. Arthaus Musik bracht een Turijnse productie van de originele versie van het werk onlangs op de Nederlandse markt. In Amerika werkt dirigent Anton Coppola ondertussen aan een bewerking van de opera.

EdgarEdgar is de tweede opera van Giacomo Puccini. Het werk werd nooit echt succesvol, ook niet toen de componist de oorspronkelijke versie met vier akten bijschaafde.

Volgens dirigent Anton Coppola is het gebrekkige libretto de reden dat succes uitbleef. Hij besloot daarom de tekst te herschrijven op basis van het gedicht La Coupe et les lèvres van Alfred de Musset, het bronverhaal van de opera. De muziek liet hij nagenoeg intact.

Op 31 oktober wordt het werk, dat nu de titel van het gedicht van Musset draagt, voor het eerst uitgevoerd in het Danny Kaye Playhouse van het Hunter College in New York. Dat bericht nj.com. Het gaat om een semiscenische opvoering met begeleiding van twee piano’s. Het stuk wordt in het Frans gezongen, in plaats van in het Italiaans.

Coppola is meer dan vijftien jaar dirigent van de symfonie- en opera-afdelingen van de Manhattan School of Music. Hij dirigeerde daarnaast onder meer de muziek bij The Godfather III en Dracula, films van zijn beroemde neef Francis Ford Coppola.

Vorig artikel

Australische Rheingold klinkt als een klok

Volgend artikel

Omstreden Tosca in Nederlandse bioscopen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.