Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Turandot in Olympisch stadion China

Peking7 oktober 2009

door

Turandot van Puccini werd gisteren (6/10) voor het eerst opgevoerd in het Olympisch stadion in Peking. Regisseur Zhang Yimou – vorig jaar verantwoordelijk voor de openings- en slotceremonies van de Olympische Spelen – pakte zijn regie groots aan.

De China Daily bericht van een ‘donderend applaus’ dat losbarstte na de voorstelling van de opera van Giacomo Puccini (zijn laatste). Regisseur Zhang Yimou had er dan ook een spektakel van gemaakt dat geschikt was voor een massapubliek.

De opera over de harde prinses Turandot – die niet schroomt huwelijkskandidaten te laten onthoofden – kreeg in de handen van Yimou olympische proporties. Met name door een gigantische achtergrond, waar verschillende beelden op geprojecteerd werden.

De productie leek volgens de China Daily wel op de versie die in 1998 in de Verboden Stad in China opgevoerd werd – ook in een regie van Yimou.

Yimou heeft veel ervaring met Turandot. Hij regisseerde het voor het eerst in Florence in de jaren negentig en deed ook producties in Zuid-Korea en Duitsland.

De Italiaanse sopraan Raffaella Angeletti zong de titelrol. Yao Hong was Liu en Dai Yuqiang zong Calaf. De voorstelling wordt vandaag herhaald.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.