Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Domingo voegt Schicchi toe aan repertoire

Los Angeles/Madrid4 februari 2015 3 reacties

Plácido Domingo voegt komende zomer weer een nieuwe rol aan zijn repertoire toe: Gianni Schicchi in de gelijknamige eenakter van Puccini. Hij zingt de partij eerst in Madrid en vervolgens als seizoensopener in Los Angeles, beide keren in een productie van de beroemde regisseur Woody Allen.

Woody Allen bij de LA Opera in 2008, in gesprek met muzikaal directeur James Conlon tijdens een repetitie voor Gianni Schicchi (foto: Robert Millard).

Woody Allen bij de LA Opera in 2008, in gesprek met muzikaal directeur James Conlon tijdens een repetitie voor Gianni Schicchi (foto: Robert Millard).

Domingo’s plan om Schicchi in Los Angeles te zingen werd afgelopen week bekendgemaakt bij de presentatie van het nieuwe seizoen van de LA Opera, waar de fameuze tenor/bariton/dirigent algemeen directeur is. De LA Opera viert komend seizoen zijn dertigste verjaardag.

Het nieuwe seizoen in LA telt zes grotezaalproducties. Het begint in september en oktober met een double bill van Pagliacci in een enscenering van Franco Zeffirelli en Gianni Schicchi in een enscenering die Woody Allen in 2008 voor het Amerikaanse operahuis maakte. Domingo zingt in Allens regie de hoofdrol en staat bij Zeffirelli’s productie op de bok. Andere zangers zijn onder anderen Arturo Chacón-Cruz, Marco Berti, Ana Maria Martinez en George Gagnidze.

De productie van Woody Allen is in juni en juli 2015 ook bij het Teatro Real in Madrid te bewonderen, waar de eenakter gepaard wordt aan Goyescas van Granados. De Madrileense variant staat onder leiding van Giuliano Carella, met onder anderen Albert Casals, Maite Alberola en Elena Zilio in de hoofdrollen.

Tijdens de rest van het seizoen in Los Angeles zijn producties te zien van Moby-Dick van Jake Heggie, Norma van Bellini, Die Zauberflöte van Mozart, Madama Butterfly van Puccini en La bohème van Puccini. Op 18 maart is er een speciaal jubileumconcert met Domingo en Renée Fleming, geleid door muzikaal directeur James Conlon.

Zie voor de volledige seizoensplannen van de LA Opera www.laopera.org.

door

3 reacties »

  • Nelly Barendregt zei:

    Domingo zingt niet alleen de Schicchi, hij dirigeert op dezelfde avonden ook de “Pagliacci”

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Klopt, maar dat staat ook al in de tekst van Jordi …

  • Nelly Barendregt zei:

    Dom,dom. zag het toen ik al had gereageerd.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.