Nieuws

Subsidie Holland Opera heroverwogen

Het Fonds Podiumkunsten heeft in 2012 op onterechte gronden de subsidieaanvraag van Holland Opera afgewezen en moet daarom een nieuw besluit nemen over de subsidieverlening voor de periode 2013-2016. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Scène uit The Day After, de wereldpremière waarmee Holland Opera afgelopen weken zijn seizoen beëindigde.
Scène uit The Day After, de wereldpremière waarmee Holland Opera afgelopen weken zijn seizoen beëindigde.

De uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het resultaat van een procedure die het Amersfoortse operagezelschap tegen het Fonds Podiumkunsten had aangespannen na de afwijzing van zijn subsidieaanvraag in 2012.

De subsidieverlening gebeurde op basis van een puntensysteem. Holland Opera had volgens de Raad van State een extra punt verdiend voor ondernemerschap, waarmee het wel in aanmerking gekomen zou zijn voor subsidie.

Holland Opera is gespecialiseerd in jeugdopera’s en zet zich actief in voor muziekeducatie. Op zaterdag 11 juli voerde het gezelschap voor de laatste keer zijn openluchtproductie van The Day After uit op Fort Rijnauwen.

Vorig artikel

Driessen: “Ik dacht dat ik fluitist werd”

Volgend artikel

Cd-zomer: De stormen van Staskiewicz

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.