Nieuws

4 Musketiers dingt naar Zapp Theaterprijs

De voorstelling 4 Musketiers van Holland Opera is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs, een publieksprijs voor jeugdtheater van NPO Zapp en Stichting Kijkuit. In september wordt in het tv-programma Zapplive de winnaar bekendgemaakt.

Promobeeld van 4 Musketiers. (© Holland Opera)
Promobeeld van 4 Musketiers. (© Holland Opera)

Kinderen konden de afgelopen maanden via zapptheaterprijs.nl stemmen op hun favoriete voorstelling van seizoen 2015/2016. De vijf best beoordeelde voorstellingen zijn genomineerd. Een jury van negen kinderen van 7 tot en met 12 jaar zal de winnaar bepalen.

Naast 4 Musketiers zijn ook De Gelaarsde Poes van Ro Theater, Expeditie Peter Pan van Het Laagland, Hoeveel zou de wereld wegen? van Theatergroep Fien en Mariken van Theatergroep Kwatta genomineerd.

4 Musketiers ging in 2013 in première en werd van februari tot en met april dit jaar hernomen. Het werk is gecomponeerd door Oene van Geel en van een libretto voorzien door Joke Hoolboom. De cast bestond uit Wiebe Pier Cnossen, Florian Just, Niek Idelenburg en Donij van Doorn.

Niek Idelenburg, tevens artistiek leider van Holland Opera, reageerde op de nominatie: “Na 20 jaar vooroordelen over opera en opera voor kinderen ben ik er trots op dat juist kinderen de opera 4 Musketiers hebben gekozen tot één van de leukste en beste producties van het jaar.”

Vorig artikel

Jubileum DNO krijgt morbide einde

Volgend artikel

Programma Bayreuther Festspiele 2016

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.