Nieuws

Lahav Shani wordt nieuwe chef RPhO

De 27-jarige Israëlische dirigent Lahav Shani wordt vanaf seizoen 2018/2019 de nieuwe chef van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij volgt Yannick Nézet-Séguin op, die als eredirigent aan het orkest verbonden blijft.

Lahav Shani.
Lahav Shani.

Lahav Shani zal bij zijn aantreden de jongste chef-dirigent zijn die het Rotterdams Philharmonisch in zijn dan honderdjarige bestaan heeft gehad. Shani wordt in eerste instantie voor vijf jaar aangesteld. Hij zal gemiddeld twaalf weken per seizoen met het orkest werken.

Shani werd geboren in Tel Aviv. Hij studeerde orkestdirectie en piano in Berlijn en dirigeerde daarna onder meer het Israel Philharmonic Orchestra, het Los Angeles Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Berlin en de Wiener Philharmoniker. Vanaf 2017/2018 wordt hij de vaste gast-dirigent van de Wiener Symphoniker.

In juni maakte Shani zijn Rotterdamse debuut, als dirigent én als pianosolist. Met het nieuwjaarsconcert 2018 maakt hij zijn debuut als chef. Dat concert opent het feestjaar waarmee het orkest zijn honderdjarig bestaan viert.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Sondra, Henry en Olga

Volgend artikel

Kross zingt Carmen Revisited bij Caprera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.