Buitenlands nieuwsNieuws

Villazón maakt rentree in maart

Rolando Villazón is van plan in maart 2010 zijn rentree op het operatoneel te maken als Nemorino in een productie van L’elisir d’amore bij de Wiener Staatsoper. Dat liet hij weten in een kort berichtje op zijn website.

(Foto: Felix Broede / DG.)
(Foto: Felix Broede / DG.)

Villazón moest halverwege dit jaar stoppen met zingen door een cyste op zijn stembanden. Hij werd geopereerd en heeft sindsdien niet meer opgetreden.

De tenor heeft nu duidelijkheid gegeven over zijn rentree: die zal in maart 2010 plaatsvinden. Hij zingt op 22 maart in L’elisir d’amore in Wenen.

Verder zal hij Lensky zingen in Evgeni Onegin bij de Staatsoper Unter den Linden en zijn debuut maken in Zürich als Alfredo in La Traviata. Hij gaat ook de nodige concerten geven. Een paar optredens met Händel-aria’s en een paar concerten samen met pianiste Hélène Grimaud.

,,Ik houd erg van de rol van Nemorino”, zegt Villazón op zijn website. ,,En ik ben heel blij om in Zürich mijn debuut te maken. Maar wat me het meest blij maakt – meer dan al het andere – is dat ik weer voor jullie kan optreden.”

Vorig artikel

Flórez ontvangt Plácido Domingo Award

Volgend artikel

Nederlanders vallen op in 'gewone' Candide

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.