Buitenlands nieuwsNieuws

Flórez ontvangt Plácido Domingo Award

Plácido Domingo heeft in Los Angeles een naar hem vernoemde award uitgereikt aan Juan Diego Flórez, die momenteel in Il barbiere di Siviglia zingt bij de Los Angeles Opera. Domingo roemde onder zijn grote persoonlijkheid.

Flórez (foto: Decca / Jason Bell).
Flórez (foto: Decca / Jason Bell).

Tijdens het zogenoemde Plácido Domingo Awards Dinner reikte de beroemde tenor de prijs uit aan zijn collegatenor, de 36-jarige Peruaanse Flórez, die momenteel de rol van graaf Almaviva zingt in Il barbiere di Siviglia in een productie Los Angeles Opera. Dat bericht de Los Angeles Times.

,,Je kunt je voorstellen hoeveel zangers ik heb gezien”, zei Domingo, waarna hij Flórez de hemel in prees voor ,,de schoonheid van zijn stem, zijn coloraturen, zijn grote persoonlijkheid en de verbazende hoogte van zijn noten.”

Flórez op zijn beurt zei dat Domingo altijd al zijn idool was geweest en dat hij ‘echt even in zijn arm moest knijpen’ om te zien of het wel waar was.

Vorig artikel

Levine terug op de bok

Volgend artikel

Villazón maakt rentree in maart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.