Buitenlands nieuwsNieuws

Nadine Sierra wint Beverly Sills Artist Award

Sopraan Nadine Sierra heeft de dertiende Beverly Sills Artist Award van de Metropolitan Opera gewonnen. De Amerikaanse zangeres ontvangt 50.000 dollar. De prijs is bedoeld voor begaafde jonge zangers die in al eens in een hoofdrol bij de Met te zien zijn geweest.

Nadine Sierra als Ilia in Idomeneo bij de Met. (© Marty Sohl / Metropolitan Opera)

De Beverly Sills Artist Award is qua prijzengeld de grootste onderscheiding voor operazangers in Amerika. De prijs werd in 2006 in het leven geroepen ter ere van de beroemde Amerikaanse sopraan Beverly Sills. Eerdere winnaars zijn onder anderen Joyce DiDonato, Matthew Polenzani, Isabel Leonard, Angela Meade en Quinn Kelsey.

Peter Gelb, directeur van de Metropolitan Opera, noemt Nadine Sierra een “zeer verdiende” winnares. “Ik ben er zeker van dat Beverly verheugd zou zijn geweest met onze keuze.”

Sierra, geboren in 1988 in Fort Lauderdale, werd in 2009 de jongste winnares ooit van de National Council Auditions van de Met. In 2015 maakte ze haar Met-debuut als Gilda in Rigoletto, gevolgd door drie Mozart-rollen: Zerlina, Ilia en Susanna. Dit seizoen herneemt ze de rol van Gilda.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Piotr, Katie en Stuart

Volgend artikel

YouTube-portret: Nadine Sierra

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.