Buitenlands nieuwsNieuws

Britse leger mag gratis naar opera in Londen

Het Royal Opera House nodigt leden van het Britse leger uit om op 14 februari gratis een avondje opera en ballet te komen kijken in Covent Garden. Met het initiatief, Tickets For Troops, wil men waardering uitspreken voor het werk van de militairen. Dat bericht de BBC.

Tickets For Troops is een nieuw initiatief in Engeland waarmee militairen die in Irak en Afghanistan dienen of hebben gediend waardering krijgen in de vorm van gratis tickets voor grote culturele en sportevenementen.

Het Royal Opera House wil graag aan het initiatief deelnemen, zegt Royal Opera House-chef Tony Hall tegen de BBC. ,,Ik ben verheugd dat we deze mogelijkheid krijgen om onze waardering voor de legertroepen uit te drukken en hen de kans te geven om samen met hun families de magie en het spektakel van ons gebouw mee te maken.”

De speciale avond wordt ingevuld met delen uit La Bohème (met zangers als Charles Castronovo en Ekaterina Siurina) en het ballet Tales of Beatrix Potter, uitgevoerd door The Royal Ballet.

Vorig artikel

Hemelse Gerhaher geeft Mahler fors gestalte

Volgend artikel

IOP brengt Strauss-hit Der Zigeunerbaron

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.