Nieuws

Floris Visser vertrekt bij Opera Trionfo

Floris Visser neemt eind dit jaar afscheid als artistiek directeur van Opera Trionfo. Hij kan zijn functie niet langer combineren met zijn carrière als operaregisseur. Ook zakelijk directeur Bubo Damen vertrekt.

Floris Visser. (© Allard Willemse)

Nadat hij als gastregisseur bij Opera Trionfo een productie van Owen Wingrave had geregisseerd, volgde Floris Visser in april 2013 oprichter Jeanne Companjen op als artistiek leider. Visser bracht zijn Wingrave naar het Theater Osnabrück voor de eerste internationale coproductie van Trionfo en produceerde in de jaren daarna nog twee voorstellingen: Fortress Europe, een samenwerking met het Opera Forward Festival, en Antigona van Tommaso Traetta. Antigona is dit jaar nog vier keer te zien.

Zakelijk directeur Bubo Damen trad tegelijkertijd met Visser aan en wil het avontuur ook samen met hem eindigen. Hij gaat zich richten op muziektheaterproducties in binnen- en buitenland, onder meer met het Bartók Plus Festival in Miskolc, Hongarije.

Over de opvolgers van Floris Visser en Bubo Damen is nog niets bekendgemaakt. Meer informatie over de resterende voorstellingen van Antigona is te vinden op de website van Opera Trionfo.

Vorig artikel

Josh Lovell grote winnaar IVC 2018

Volgend artikel

Nieuw seizoen Aalto-Musiktheater van start

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.