Buitenlands nieuwsNieuws

Belvedere opent met flashmob in Villach

Met een flashmob in het centrum van de Oostenrijkse stad Villach zijn zondag de finaleronden van de 38ste International Hans Gabor Belvedere Singing Competition geopend. 150 zangers dingen naar de hoofdprijs.

Met een flashmob in Villach opende het Belvedere. (© Ferdinand Neumüller)

Het Belvedere is één van de bekendste zangconcoursen in de wereld. De afgelopen maanden namen 1.110 zangers deel aan in totaal 71 kwalificatieronden overal ter wereld om een plekje in de finale in het Zuid-Oostenrijkse Villach te verwerven. 150 jonge talenten werden uitverkoren. Zij gaven zondag op de ‘Draubrücke’ in het hartje van Villach een uitvoering van Beethovens ‘Ode an die Freude’.

Op 2 en 3 juli vindt de eerste ronde van de finale plaats, waarin de halvefinalisten worden geselecteerd. Op 4 en 5 juli vinden die halve finales plaats en op 7 juli treden de finalisten aan in een concert met het Kärntner Sinfonieorchester onder leiding van Alexander Joel in het Congress Center van Villach. De finale is tevens de opening van het muziekfestival de Carinthischer Sommer.

In de jury van het Belvedere zitten onder anderen intendanten van Duitse operahuizen, zoals Hein Mulders van het Aalto-Musiktheater, en casting directors van andere grote huizen, zoals het Royal Opera House, de Metropolitan Opera en de Scala. Place de l’Opera neemt deel aan de Media Jury en zal verslag doen van de finale.

Zie voor meer informatie de website van het Belvedere.

Vorig artikel

Opera in de media: week 27 van 2019

Volgend artikel

DNOA verrast met Engelse double bill

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.