Buitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Gerald, Anna en Heidi

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 220.

Das Wandern
Je kunt over wandelen zingen, maar het echt doen is nog wat anders.

Lied met Quasthoff
“Er zijn in de scholen geen docenten meer die poëzie in hun lessen stoppen”, zegt Thomas Quasthoff op de vraag van John Gilhooly over de belangstelling voor het lied.

Easy snack
Veel operazangers zijn verstandige eters, met een voorkeur voor salades, en matige drinkers, doorgaans vooral gemberthee. Het kan anders.

Stephen overleden
Een enorm oeuvre aan opnamen en jarenlange verbondenheid met het Choir of King’s College, Cambridge, en de BBC Singers, zo zal Stephen Cleobury herinnerd worden. Hij overleed afgelopen weekend.

Alles flex
Sopraan Heidi Stober beschikt over de flexibiliteit van een succesvolle operaster. Zoals die keer dat ze met Roberto Alagna als Don José op een laat moment moest invallen in Carmen: “We hadn’t even rehearsed the duet together.”

Podcast
Er is een nieuwe aflevering van de podcast Aria Code.

Anna’s post
Netrebko is hip en happening. In december zingt ze Tosca in Milaan en eind februari is ze voor de fans weer in de buurt: in de opera van Luik brengt ze dan met echtgenoot Yusif een avond Italiaanse opera.

Wab the f*ck
Het Platform Freelance Musici is actief rond de invoering van de Wab. Hij gaat per 1 januari in.

Eigen theater
Hoe mooi al die professionele foto’s van het podium van Die Walküre bij De Nationale Opera ook zijn, ze geven niet zo mooi als deze weer hoe groot de aanpassing van de zaal is. Audi wilde voor elk Ring-deel een andere zaal en voor Walküre werd dat deze bijzondere opbouw.

Danser met verhaal
De Syrische danser Ahmad Joudeh was afgelopen week nog te zien in het programma Grenze(n)loos met Michael Wilmering tijdens het IVC in Den Bosch. De docu over zijn verhaal werd bekroond met een Emmy Award.

Vorig artikel

Tritschler zingt Schubert in Concertgebouw

Volgend artikel

Kostuumshow rond Akhnaten van Glass

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.