BinnenkortNieuws

Tritschler zingt Schubert in Concertgebouw

Tenor Robin Tritschler en pianist Jonathan Ware geven op zondagochtend 1 december een kort liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ze brengen onder meer liederen van Schubert op teksten van Mayrhofer.

Robin Tritschler. (© Garreth Wong)

Robin Tritschler is een Ierse tenor die al vaak geprezen is om zijn kunsten in het liedrepertoire. Jonathan Ware is een Amerikaanse pianist die onder meer de International Hugo Wolf Competition won.

Het duo richt zich in hun zondagochtendrecital met name op Franz Schubert en de liederen die hij componeerde op gedichten van zijn Oostenrijkse vriend Johann Mayrhofer. De componist en dichter waren goed bevriend en deelden zelfs een tijd een kamer. Schubert zette bijna vijftig teksten van zijn kameraad op muziek. Tritschler en Ware brengen onder meer ‘Fahrt zum Hades’, ‘Der zürnenden Diana’, ‘Nachtstück’ en ‘Auflösung’.

Schubert wordt aangevuld met liederen van Caplet, Honegger, Chabrier en Hageman.

Het recital vindt plaats in de Kleine Zaal en duurt van 11.00 tot 12.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Maria Fiselier zingt Flora in Berlijn

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Gerald, Anna en Heidi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.