Nieuws

Bayreuther Festspiele annuleert 2020-editie

De Bayreuther Festspiele vindt dit jaar niet plaats. Het bekende Wagnerfestival zou deze zomer onder meer een nieuwe productie van Der Ring des Nibelungen brengen, die nu verschoven moet worden naar waarschijnlijk 2022.

Het Festspielhaus in Bayreuth blijft deze zomer stil. (© Rico Neitzel / CC BY-SA 2.5)

Hoewel het festival pas eind juli van start zou gaan, merkt de Bayreuther Festspiele nu al gevolgen van de coronamaatregelen die in Duitsland en vele andere landen getroffen worden. De festivaldirectie heeft daarom besloten de gehele 2020-editie te annuleren.

Het besluit heeft grote gevolgen voor de komende jaargangen van het geliefde Wagnerfestijn, bericht het festival op zijn website. Volgend jaar zal een nieuwe productie van Der fliegende Holländer te zien zijn, naast reprises van Tannhäuser, Die Meistersinger von Nürnberg en Lohengrin en drie concertante uitvoeringen van Die Walküre. De drie reprises stonden ook voor deze zomer geprogrammeerd.

De nieuwe Ring des Nibelungen, die gedirigeerd door Pietari Inkinen en geregisseerd door de jonge Valentin Schwarz deze zomer driemaal in zijn geheel uitgevoerd zou worden, kan vanwege de planning van de repetities waarschijnlijk pas in 2022 in première gaan, zo stelt het festival.

Kaarten die al voor deze zomer zijn gekocht, zijn in principe geldig voor 2021. Het festival neemt daar binnenkort contact over op met kaartkopers.

Vorig artikel

Genomineerd: pianist Daan Boertien

Volgend artikel

Ondernemingsraad DNO: behandel zzp'ers gelijk

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.