Nieuws

Operadagen maakt zesdelige online opera

Het stadsproject Home Sweet Home, dat de vijftiende editie van Operadagen Rotterdam had moeten openen, gaat toch door, maar dan online. Het crossculturele en crossdisciplinaire project wordt tussen 21 en 30 mei uitgezonden als een zesdelige online opera.

Home Sweet Home was gepland als groot stadsfeest op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid. Het idee was om ‘een heleboel mensen uit verschillende communities en met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen’, aldus artistiek coördinator Rajiv Bhagwanbali. Dat plan kan door de huidige coronacrisis niet doorgaan. Het online alternatief dat Operadagen Rotterdam bedacht heeft, gaat niettemin van hetzelfde idee uit.

Honderd zangers, muzikanten, beatboxers, dansers en bekenden van het festival, onder wie sopraan Claron McFadden, dragen door zelf opgenomen filmpjes bij aan het project. Rajiv Bhagwanbali en componist Keimpe de Jong smeden de bijdragen in samenwerking met OPEN Rotterdam samen tot een zesdelige online opera over heimwee en verlangen, afstand en thuisgevoel, ‘als een kroniek van deze tijd’, aldus Bhagwanbali.

De zes delen van de opera worden tussen donderdag 21 en zaterdag 30 mei uitgezonden op de website van Operadagen Rotterdam en via de kanalen van OPEN Rotterdam TV.

Zie voor meer informatie de website van Operadagen Rotterdam.

Vorig artikel

Incantation gedoopt in WestVest90

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Jamie, Angela en Nagui

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.