Nieuws

Cité de l’Opera: Jamie, Angela en Nagui

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 244.

Jamie won
De kleurrijke mezzosopraan Jamie Barton werd maandag onderscheiden als ‘Personality of the Year’ bij de BBC Music Magazine-awards. De prijzen werden dit jaar uitgereikt zonder ceremonie.

Brownlee 1
Het programma voor het komende seizoen van de Oper Frankfurt is gepresenteerd. De Amerikaanse bas-bariton Nicholas Brownlee, bekend van het ensemble in Karlsruhe, zal te zien zijn in producties als Janáčeks From the House of the Dead en Wagners Fliegende Holländer. Volgens plan zal Elza van den Heever, na haar roldebuut als Senta in Amsterdam, die rol ook in Frankfurt zingen.

Brownlee 2
Die andere Brownlee, we kennen hem als Lawrence, zong in Parijs met onder anderen Michele Pertusi en Nadine Sierra in Don Pasquale van Donizetti. De productie is nog een week online te zien.

Op oale groond
Sopraan Claudia Patacca was terug in het Wilminktheater in Enschede voor een nieuw deel van een serie speciale video’s .

CvA Online
De lessen van het Conservatorium van Amsterdam zijn noodgedwongen grotendeels digitaal. Er is een enorm aantal items beschikbaar.

De kleuren van Orliński
Aan het online gala dat Gramophone afgelopen weekend organiseerde werd vocaal bijgedragen door anderen Delphine Galou en Lise Davidsen. Countertenor Jakub Józef Orliński koos voor zijn outfit een stemmige combinatie van bruin, grijs, oranje en geel. Hij zong aan het eind een eigen lied.

En dan denk ik aan Brabant
De tijden dat bijvoorbeeld gedeputeerde Henri Swinkels een bezoek bracht aan het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch lijken voorbij. Hij wordt niet opgevolgd als portefeuillehouder leefbaarheid en cultuur.

Protest
Marc Versteeg leende een heuse John Deere van zijn schoonvader en reed naar het Provinciehuis.

Kwaliteit
Niet alles wat er aan huisvlijt online verschijnt, is de moeite van het kijken waard. Maar de productie van pianist Cédric Tiberghien (onder meer liedbegeleider van bariton Stéphane Degout) is het waard gezien te worden.

Sie schaffen es
Hoewel we er in Nederland niks aan hebben, zijn de woorden van kanselier Merkel balsem voor de ziel van cultuurliefhebbers.

Violiste Liza Ferschtman benadrukte het belang van Merkels uitspraken.

Digitale inspiratie
Wie vragen heeft aan dirigent Yannick Nézet-Séguin kan inschrijven voor een online sessie op woensdagavond.

Grote namen online
Voor de dagelijkse stream van een productie die werd opgenomen bij de Metropolitan Opera duikt men soms diep in de archieven. Komende week zijn onder anderen Eva Marton, Leonie Rysanek en Joan Sutherland te zien.

Déconfinement
Het populaire dagelijkse programma van de Franse tv, N’oubliez pas les paroles, vond een oplossing voor opnemen met livepubliek. Voor de nieuwe serie lijkt de tribune helemaal gevuld.

Kalm
Om van alle online opwinding weer te kalmeren eindigen we met een foto door bariton Matthew Rose.

Vorig artikel

Operadagen maakt zesdelige online opera

Volgend artikel

Mijn Strauss: Elektra

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.