Nieuws

Concert 401NederlandseOperas verplaatst

401NederlandseOperas organiseert op 2 augustus in Den Haag een concert over ‘Nederlandse opera’s van Vondel 1685 tot de Franse tijd 1812′. Het concert stond oorspronkelijk gepland voor 26 april en blikt vooruit op een handboek over Nederlandse opera’s dat initiatiefnemer René Seghers in 2021 publiceert.

René Seghers doet sinds 2012 onder de naam 401NederlandseOperas onderzoek naar de honderden Nederlandse operapartituren in de collectie van het Nederlands Muziek Instituut. Het doel is om een handboek over Nederlandse opera’s uit te brengen. De tekst is inmiddels klaar en publicatie staat gepland voor volgend jaar.

Sinds 2015 organiseert 401NederlandseOperas ook concerten, waarin hoogtepunten uit de Nederlandse partituren uitgevoerd worden. Het concert op 2 augustus focust op een specifiek deel van de Nederlandse operatraditie. Centraal staan de Amsterdamse Liedschool, de eerste Haarlemse opera in Parijs en de eerste Friese opera.

Te horen zijn fragmenten uit opera’s van onder anderen Vondel, Anders, De Koninck en Petersen. De muziek wordt uitgevoerd door onder anderen tenor Denzil Delaere, sopraan Jolien De Gendt, mezzosopraan Sarah Konig, sopraan Gina de Jong, kamermuziekensemble Camerata Delft en pianist Pieter Dhoore.

Het concert vindt plaats in The King’s Ballroom in Den Haag en begint om 16.00 uur. De opname van het concert wordt, samen met de opnames van de eerdere concerten (meer dan twintig), bij de uitgave van het boek gevoegd en tevens als aparte cd uitgebracht.

Zie voor meer informatie de website van 401NederlandseOperas.

Vorig artikel

DNO streamt de Ring van Audi op YouTube

Volgend artikel

Mijn Strauss: Ariadne auf Naxos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.