Nieuws

Cité de l’Opera: Alice, Corinne en Nicky

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 253.

Morgen live uit Madrid
Sinds 1 juli brengt het Teatro Real in Madrid een aangepaste versie van La traviata. De voorstelling van woensdag 15 juli wordt gestreamd op het eigen platform van het operahuis.

Het andersdanandersseizoen 2020/2021
Opera Wire maakte een lijstje van alle operahuizen in Noord-Amerika die hun seizoensprogramma hebben aangepast.

Vakantielectuur
Wie even tijd heeft voor meer dan twintig seconden op deze website, leert alles over de eerste ontwikkeling van de opera in Groot-Brittannië.

Driemaal hoog
Dertig jaar geleden traden de Three Tenors wereldwijd op. Hier vindt u video’s van concerten en repetities van José Carreras, Plácido Domingo en Luciano Pavarotti.

Gala besloot seizoen
Het wordt een zomer en een najaar met veel lied en kleinschalig muziektheater. Hier en daar valt er toch echte opera en operette te horen. De opera van Zürich sloot het seizoen af met een operettegala met onder anderen Camilla Nylund en Piotr Beczala, die werk zongen van Strauss, Stolz en Lehár.

Best practice 2020
Het gaat anders dan anders bij de London Philharmonic, maar het gaat.

That’s the spirit
Het moet weer over de kunst gaan, zegt sopraan Corinne Winters.

Simplicity
Joyce en Yo-Yo Ma over het nut van kunst.

One more time
Nog een ode aan de (zang)kunst door Nicky Spence.

Alice over Händel
Mezzo Alice Coote houdt van de opera’s van Händel, want ‘it’s a close and almost Shakespearean examination of the human soul’. Ze zegt nog veel meer interessante dingen in een gesprek met dirigent Sir Mark Elder.

Schönberg in Parijs
Arnold Schönbergs Moses und Aron is tot 19 juli te zien op Arte en de website van de Opéra national de Paris. John Graham-Hall, Thomas Johannes Mayer en Catherine Wyn-Rogers zingen de hoofdrollen.

Vorig artikel

De 'Class of 2020' van DNOA

Volgend artikel

De operahuizen gaan weer open: Zürich

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.