Nieuws

Problemen rond Al Gore-opera

NEW YORK – De operaversie van de film An Inconvenient Truth van Al Gore staat op losse schroeven. Regisseur William Friedkin heeft zich teruggetrokken vanwege een verschil van mening met de librettist, schrijft de New York Times.

Op 11 mei 2011 moet de opera, gebaseerd op de beroemde film van voormalig vice-president Al Gore, in La Scala in Milaan in première gaan. Voor de productie was William Friedkin aangetrokken, regisseur van films als The Exorcist en The French Connection. In Variety stelde Friedkin dat hij vanwege ‘creatieve verschillen’ met librettist McClatchy op is gestapt.

Corriere della Sera geeft echter een andere lezing. In de Italiaanse krant zegt componist Giorgio Battistelli dat Friedkin vertrok vanwege ‘persoonlijke, niet artistieke redenen’. Battistelli voegde er de nodige kritiek op Friedkins special effects aan toe. „Opera is niet Hollywood”, aldus de componist.

Vorig artikel

Mooie Puritani, maar zonder waanzin

Volgend artikel

Nieuwe intendant blaast frisse wind door Vlaamse Opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.