Nieuws

DNO-studio verwelkomt vier nieuwe leden

De Nationale Opera heeft vier jonge zangers toegevoegd aan zijn operastudio. Zij zullen twee jaar lang het studieprogramma van het Amsterdamse operahuis volgen. Vier andere talenten gaan dit seizoen hun tweede studiojaar in.

De acht leden van De Nationale Opera Studio in 2020/2021. (© De Nationale Opera Studio)

500 zangers uit 52 landen deden auditie voor De Nationale Opera Studio, een initiatief van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid. Een jury koos vier talenten uit om de komende twee jaar onder begeleiding van vakspecialisten en coaches te werken aan hun artistieke en professionele ontwikkeling. De leden van de studio zingen ook kleine rollen in operaproducties op het grote toneel en werken mee aan concerten en recitals.

De nieuwe studioleden zijn de Israëlisch-Portugese mezzosopraan Maya Gour, de Argentijnse tenor Jose Simerilla Romero, de Oekraïense bariton Maksym Nazarenko en de Russische repetitor Luba Podgayskaya.

Vier talenten gaan hun tweede studiojaar in: de Britse sopraan Verity Wingate, de Nederlandse bas-bariton Frederik Bergman, de Britse bas-bariton Sam Carl en de Australische repetitor Lochlan Brown. De voormalige studioleden Polly Leech en Martin Mkhize zijn vanaf zaterdag in de seizoensopening FAUST [working title] te zien.

Vorig artikel

Manoj Kamps: ‘Geen feelgood alternatief voor Mefistofele’

Volgend artikel

DNO’s Nozze uitgebracht op dvd en blu-ray

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.