Nieuws

Spanga annuleert voorstellingen The Other

Opera Spanga heeft de vertoningen van zijn operafilm The Other van 17 tot en met 25 oktober moeten annuleren. Als alternatief kunnen kaartkopers de film online bekijken. Ook anderen kunnen binnenkort een betaalde link naar de film verkrijgen.

De afgelopen maanden werkten regisseur Corina van Eijk, dirigent Tjalling Wijnstra, het Rosa Ensemble en een cast met Aylin Sezer, Eric Reddet en David Visser aan de instudering en opname van The Other, een werk van componist Floris van Bergeijk en librettist Jonathan Levi. Op 17 oktober zou de speelfilm – de vijfde uit de koker van Opera Spanga – in première gaan, met daarna nog negen vertoningen.

‘We mogen spelen, zelfs voor honderd mensen, omdat we een regio-overstijgende functie hebben, maar na goed nadenken en het lezen van onder meer artikelen in de Volkskrant besloten we het niet te doen’, zo stelt Opera Spanga in een persbericht. ‘Bijzonder aan de situatie van Opera Spanga is dat het publiek traditioneel ook in groten getale uit de omgeving van Amsterdam komt. Dit zou extra en onnodige reizen vanuit de Randstad richting Friesland veroorzaken.’

De eerste twee voorstellingen van The Other waren al uitverkocht. Kaartkopers hebben inmiddels bericht gehad. Andere geïnteresseerden kunnen binnenkort een betaalde link naar de film verkrijgen.

Place de l’Opera besteedde uitgebreid aandacht aan het opnameproces van The Other door middel van een serie fotoreportages.

Hieronder de trailer van de film:

Vorig artikel

Opera in de media: week 41 van 2020

Volgend artikel

De Doelen moet reorganiseren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.