Buitenlands nieuwsNieuws

Vlaamse Opera stelt Dmitri Jurowski aan

De Vlaamse Opera heeft de Russisch-Duitse dirigent Dmitri Jurowksi gecontracteerd als nieuwe chef-dirigent. Jurowski gaat vanaf 2011 aan de slag. Dat bericht De Standaard vandaag.

Intendant Aviel Cahn belegde woensdag een persconferentie in Antwerpen om de identiteit van de nieuwe chef-dirigent van het Vlaamse operagezelschap te onthullen. Het werd Dmitri Jurowski, zo bericht De Standaard.

Jurowski begint zijn nieuwe job in 2011 en blijft als het goed is 3,5 jaar bij de Vlaamse Opera werken. Het operahuis had al sinds eind 2008 geen chef-dirigent op de loonlijst staan.

De Russisch-Duitse dirigent komt uit een echte dirigentenfamilie. Hij is de zoon van Mikhail Jurowski en de jongere broer van Vladimir Jurowski, die furore maakt bij diverse toporkesten.

Jurowski, 30 jaar, studeerde in Berlijn en Rostock cello, waarna hij in 2003 aan een studie directie begon in Berlijn. Wat opera betreft, dirigeerde Jurowski de afgelopen jaren veel in Italië.

Vorig artikel

Brueggergosman zingt Ravel in Matinee

Volgend artikel

Het cd-debuut van Brueggergosman

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.