Nieuws

Rien Spies nieuwe voorzitter Wagnergenootschap

Rien Spies volgt Leo Cornelissen op als voorzitter van het Wagnergenootschap Nederland. Hij treedt per 15 januari 2021 aan.

Richard Wagner.

Leo Cornelissen zou in het voorjaar van 2020 na acht jaar aftreden als voorzitter. Door verschillende omstandigheden, waaronder het completeren van het bestuur en het organiseren het Wagnergenootschap-jubileum, bleef Cornelissen langer aan. Uiteindelijk kan het jubileumfeest niet doorgaan, maar het bestuur is weer voltallig. Voor Cornelissen het juiste moment om te gaan.

‘Door de verjonging van het bestuur kent het genootschap nu een nieuw, fris bestuur dat duidelijk een generatie jonger is dan dat van het afgelopen decennium’, schrijft Cornelissen. ‘Voor mij reden temeer dit ‘jeugdig elan’ niet langer voor de voeten te willen lopen.’

Opvolger Rien Spies is al jaren lid van het Wagnergenootschap. Hij brengt ‘uitgebreide managementervaring’ mee, aldus Cornelissen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 52 van 2020

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Richard, Renée en Bryn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.