Nieuws

Ching-Lien Wu neemt afscheid van DNO-koor

Ching-Lien Wu neemt in april afscheid als artistiek leider van het Koor van De Nationale Opera. Ze wordt koorchef bij de Opéra national de Paris. Wu leidde de afgelopen zeven jaar het koor van het Amsterdamse operahuis.

Ching-Lien Wu neemt na zeven jaar afscheid van De Nationale Opera. (© Sebastien Galtier)

Ching-Lien Wu gaat op 26 april 2021 aan de slag als ‘Chef des choeurs’ van de Opéra national de Paris. Ter gelegenheid van haar afscheid wil De Nationale Opera (DNO) in april een afscheidsconcert geven.

Wu maakte in 2013 haar debuut bij DNO in L’amour des trois oranges. Na een productie van Faust in het voorjaar van 2014 werd ze op 1 oktober dat jaar aangesteld als artistiek leider van het koor. Ze boekte de afgelopen jaren successen met producties als Prins Igor, Nabucco, La forza del destino, Tannhäuser, Lohengrin en Parsifal. In 2016 riep het magazine Opernwelt het DNO-koor uit tot beste operakoor ter wereld.

In een interview met het Vriendenbulletin van DNO omschreef Wu in 2015 haar drijfveer achter het werk met het DNO-koor: ‘Waar het allemaal om draait, is het publiek te raken. Daar doen we het voor. Dat is helemaal niet zo makkelijk, want de afstand tussen het koor en het publiek is hier letterlijk groot. We kunnen het allemaal voelen, maar als de emotie er niet uit komt en niet ver genoeg reikt, dan bereiken we het niet.’

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Mario, Franz en Kyle

Volgend artikel

Hera Hyesang Park debuteert bij DG

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.