Nieuws

Mengoli nieuwe assistent DNO en NedPhO

Giuseppe Mengoli is aangesteld als assistent-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij gaat toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti bij al zijn producties ondersteunen.

Giuseppe Mengoli.

Mengoli is geselecteerd uit 319 inzendingen vanuit heel Europa. Elf kandidaten mochten auditie doen in de NedPhO-koepel in Amsterdam, waar ze met het orkest en met een aantal zangers van De Nationale Opera Studio konden werken.

De Italiaan Mengoli (1993) studeerde viool en kamermuziek. Hij heeft veel ervaring als concertmeester en violist. Vanaf 2014 begon hij ook als assistent-dirigent te werken, onder anderen bij Valery Gergiev. Op dit moment studeert hij orkestdirectie aan de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar.

Het NedPhO heeft sinds 2015 een positie voor assistent-dirigent. Vanaf seizoen 2021/2022, als ook chef-dirigent Lorenzo Viotti aantreedt, wordt die job voor het eerst samen met DNO ingevuld. De assistent-dirigent is aanwezig bij alle repetities en concerten die door de chef-dirigent worden geleid. Ook krijgt de assistent-dirigent één of meerdere kleinere projecten toebedeeld. De functie geldt voor een jaar met uitzicht op verlenging van nog een jaar.

Vorig artikel

Studioleden DNO te gast in NTR Opera Live

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Maria, Fabio, Igor

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.