Nieuws

Cité de l’Opera: Barbara, Stevie, Plácido

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 295.

Vandaag
Het is 4 mei.

Hoop op zomer
Van het winter/voorjaarsseizoen 2020/2021 valt waarschijnlijk weinig meer te maken, maar voor de zomer is er hoop. Garsington komt met een productie van Jevgeni Onjegin.

Maakers
Niet alleen in Garsington, ook in Enschede zijn er plannen voor de zomer.

Kampioensschandaal
In deze wereld houden cultuurliefhebbers zich aan de regels en zijn de theaters dicht. Voetbalfans hebben er schijt aan.

Grote drie
De hoopgevende samenwerking tussen de drie grote operahuizen in ons land krijgt vorm. Er wordt gerepeteerd in Maastricht.

Turks in Glyndebourne
Sopraan Elena Tsallagova komt deze zomer terug naar Glyndebourne voor de rol van Fiorilla in Il turco in Italia van Rossini. Ze studeerde aan de Rossini Academy in Pesaro. Glyndebourne stelt haar aan de bezoekers voor.

Hannigan in Amsterdam
Na Rotterdam komt Barbara Hannigan naar Amsterdam. Ze dirigeert en zingt in het Concertgebouw. In dit interview kijkt ze terug op de afgelopen tijd. ‘Het was een gek jaar.’

Requiem
Gelukkig denkt Plácido aan de slachtoffers van de pandemie.

Binnenkort in de Arena
Onder de ogen van Beethoven studeert Eleanora Buratto op Aida van Verdi.

Radio-orkest
Vrijwel alle vocale onderdelen in de NTR ZaterdagMatinee en het AVROTROS Vrijdagconcert worden begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest. Het heeft een nieuwe website.

Brittens nalatenschap
Thee met een scone en clotted cream, daar ga je van dromen.

Mondmasker
In het tv-programma The Masked Singer moet een panel raden welke bekende persoon in het pak van een dier of figuur zit. In de Russische versie zat Yusif Eyvazov, ook bekend als de man van Anna Netrebko, in het pak van de lama.

Stephanie van de opera
Stephanie Struijk, vroeger bekend als ‘Stevie Ann’, is één van de weinig Nederlandse singer-songwriters die kan zeggen dat ze in een heuse productie van De Nationale Opera heeft gestaan. Ze zong onder meer het mooie ‘Ik ga door waar jij stopt’ in 2015 in de Il viaggio a Reims-bewerking die Reimsreisje heette.

Klerentekst
De deelnemers aan het jongezangersprogramma Opera in the Ozarks moeten aan hoge kledingeisen voldoen. De flipflop is no go.

Vorig artikel

Eerste video-opname Fernand Cortez

Volgend artikel

Malkin vertelt eerlijk verhaal over moederschap

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.