BinnenkortNieuws

Händel goes Tinder te zien in Laren

De voorstelling Händel goes Tinder van sopraan Channa Malkin en violist Anastasia Kozlova is op zaterdag 3 juli te zien in De Groene Afslag in Laren. Een paar dagen later geeft Malkin twee concerten rondom haar nieuwe cd This is not a lullaby.

Promotiebeeld van Händel goes Tinder, met sopraan Channa Malkin in het midden.

Händel goes Tinder beleefde in 2019 ruim dertig uitverkochte voorstellingen, onder meer op het Grachtenfestival en Wonderfeel. De multimediaopera combineert sociale media met de achttiende-eeuwse muziek van Händel. ‘ Theater, comedy en klassieke muziek vinden elkaar in een nieuw verhaal, dat pijnlijke momenten van herkenning oplevert voor iedere smartphone-verslaafde millennial’, beloven de makers.

Het verhaal draait om de single twintiger Dorinda, die wordt gedumpt en online op zoek gaat naar de liefde van haar leven. Haar beste vriendin Tatiana staat haar bij. Channa Malkin en Anastasia Kozlova vertolken de beide rollen. Michael Diederich schreef het script en verzorgde de regie. De muzikale begeleiding komt van Izhar Elias (gitaar), Henriëtte Wirth (klavecimbel) en Evan Buttar (cello).

De voorstelling in De Groene Afslag in Laren begint om 16.00 uur. Tickets zijn te kopen via de website van De Groene Afslag.

Channa Malkin treedt op 6 en 8 juli opnieuw op, dan met een recitalprogramma rond haar nieuwe cd This is not a lullaby. Malkin bracht haar album in mei uit. Het bevat muziek van Weinberg, Tavener en haar vader Josef Malkin, allemaal rond het thema moederschap. ‘Het is een soort reis, een verkenning van wat moederschap voor mij betekent’, vertelde Malkin in mei in een uitgebreid interview met Place de l’Opera.

Het recital op 6 juli vindt plaats in de Muziekhaven Zaandam en begint om 20.00 uur. Op 8 juli is er een recital in de Waalse Kerk in Amsterdam, aanvang 20.15 uur.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Diana, Jeroen en Julie

Volgend artikel

Zes vrouwen in de Hof van Heden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.