Nieuws

Giampaolo Bisanti muziekdirecteur in Luik

Giampaolo Bisanti wordt met ingang van seizoen 2022/2023 muziekdirecteur van de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Hij volgt Speranza Scappucci op, die na vijf seizoenen afscheid neemt.

Giampaolo Bisanti zal meerdere producties per seizoen gaan leiden. (© J. Berger / Opéra Royal de Wallonie Liège)

‘Experienced, rigorous and dynamic.’ Zo omschreef de Luikse opera in een persconferentie op maandag zijn nieuwe muziekchef. Giampaolo Bisanti is geen onbekende bij het Belgische operahuis. Hij dirigeerde er eerder producties van Rigoletto en Anna Bolena.

Als chef zal Bisanti meerdere producties per seizoen voor zijn rekening nemen. Zijn eerste optreden is op 27 augustus tijdens het openingsconcert van seizoen 2022/2023. Zijn voorganger Speranza Scappucci blijft als gastdirigent aan het Luikse operahuis verbonden.

Giampaolo Bisanti is geboren en getogen in Milaan, waar hij directie, klarinet, piano en compositie studeerde. Na het winnen van verschillende concoursen voor dirigenten maakte Bisanti snel carrière. De afgelopen jaren was hij te zien bij onder meer de Opéra national de Paris, de Deutsche Oper Berlin, het Opernhaus Zürich, de Wiener Staatsoper en de Bayerische Staatsoper. Sinds 2016 is hij de muziekdirecteur van het Teatro Petruzzelli in Bari, een functie waar hij dit jaar afscheid van neemt.

Vorig artikel

Vroege Mozarts: La finta giardiniera

Volgend artikel

In de zalen: brandbrief, Giulio Cesare, Fidelio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.