Nieuws

Koningin woont première Granida bij

DEN HAAG – Koningin Beatrix zal de première van Granida op 6 april in de Stadsschouwburg Amsterdam bijwonen. Dat maakte het koninklijk huis vandaag bekend. Granida is een ‘opera’ van P.C. Hooft en wordt geproduceerd door Stichting Ipermestra, dat het stuk volledig reconstrueerde.

P.C. Hooft schreef Granida in 1605. Het gaat over de liefde tussen de herder Daifilo en de prinses Granida. Voor de productie heeft Stichting Ipermestra onder andere Tania Kross en Jeroen de Vaal gestrikt. De regie is in handen van Wim Trompert.

Het zeventiende-eeuwse stuk is bedoeld als muziektheater, waarbij P.C. Hooft allerlei bestaande liederen gebruikte. Het team van Granida heeft aan de hand van de tekst al die liederen proberen te achterhalen, waar deze ‘soort van opera’ uitrolde.

Aanstaande zaterdag verschijnt er een interview met dramaturg Natascha Veldhorst over deze productie op Place de l’Opera.

Vorig artikel

Classical TV vertoont gratis La Bohème van Engelse Opera

Volgend artikel

Opera tussen eeuwenoude stenen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.