Nieuws

Classical TV vertoont gratis La Bohème van Engelse Opera

LONDEN – Als voorproefje op de officiële lancering laat de nieuwe internetzender Classical TV gratis La Bohème van de English National Opera zien. In de nieuwe productie zingen Alfie Boe en Melody Moore in de hoofdrollen.

Classical TV wil de grootste internetzender voor de kunst worden. Iedere twee weken moet er een nieuwe productie uitgezonden worden. Niet alleen operaproducties, maar ook dans, jazz en theater.

De officiële lancering stond op 2 maart gepland, maar op de website van de zender is daar nog niets te zien. Vooralsnog is alleen Puccini’s La Bohème te bekijken, die als voorproefje gratis voor iedereen te zien is.

Het gaat om een productie van Jonathan Miller voor de English National Opera, die op 2 februari 2009 in première ging in het London Coliseum. De opname is van die premièreavond. Uniek is dat de kijker zelf kan wisselen tussen beelden van wat er op het toneel gebeurt en beelden van wat er achter de coulissen gaande is.

Klik hier om La Bohème te bekijken.

Vorig artikel

‘Opera is zó leuk’

Volgend artikel

Koningin woont première Granida bij

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.