Home » Nieuws

Visaregelgeving belemmert opera’s Covent Garden

5 maart 2009 Geen reacties

LONDEN – Door een nieuw systeem voor het krijgen van visa in Engeland is het mogelijk dat Covent Garden vaker opera- en balletvoorstellingen moet annuleren. Artiesten van buiten de EU kunnen moeilijker op korte termijn naar Londen gehaald worden.

De Britse overheid heeft in haar strijd tegen illegale immigratie de regels voor het krijgen van een visa aangescherpt. Eén van de consequenties is dat het langer duurt om de papierwinkel op orde te krijgen.

En daar loopt het Royal Opera House tegen moeilijkheden aan. Het gaat dan om situaties waarin het operahuis vervangers voor ziek geworden topartiesten moet vinden. Die komen wel eens van buiten de Europese Unie en moeten op heel korte termijn naar Londen gehaald worden. De nieuwe regels kunnen dat belemmeren.

„Het wordt heel moeilijk om artiesten het land in te krijgen op korte termijn”, zegt Ruth Jarratt, directeur beleidsontwikkeling, in de Telegraph. „En als je niet op tijd iemand krijgt, kun je de show niet door laten gaan met iemand die niet goed genoeg is.”

Voorheen wist het operahuis via hoge overheidsfunctionarissen een voorkeursbehandeling te krijgen in dit soort gevallen, maar met het nieuwe systeem is dat niet meer mogelijk.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.