Buitenlands nieuwsNieuws

China financiert operahuis in Algerije

Om de onderlinge band tussen de landen te bekrachtigen, schenkt China een operahuis aan Algerije. China legt 40 miljoen dollar neer om het gebouw te laten bouwen. Het wordt het eerste operahuis in de hoofdstad Algiers.

China is de afgelopen jaren de belangrijkste handelspartner van Algerije geworden, waarmee het land het stokje overnam van de Verenigde Staten. Vooral Chinese bouwbedrijven hebben al miljarden aan contracten binnengehaald in het land, zo bericht Reuters.

Als bekrachtiging van de vriendschap tussen de landen, laat China nu een operahuis bouwen in de hoofdstad Algiers. Het gebouw kost zo’n 40 miljoen dollar en komt in een voorstad te staan. Het zal 1400 plaatsen gaan tellen en is het eerste operahuis in de hoofdstad.

Het gebaar van de Chinezen is niet enkel een vriendschappelijk gebaar. Het land aast ook op een groot aandeel in een nieuw economisch plan van Algerije, dat 150 miljard dollar wil gaan besteden aan verbetering van de infrastructuur.

Vorig artikel

Youtube-portret: Renée Fleming

Volgend artikel

Vlaamse Opera gaat naar de Oriënt

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.