Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Kaufmann bejubeld in New York

New York30 april 2010 2 reacties

Jonas Kaufmann heeft met veel succes Don José in Carmen gezongen bij de Metropolitan Opera. Althans, dat vindt Mike Silverman van The Associated Press. Volgens de recensent was Kaufmanns optreden het beste dat in maanden bij het New Yorkse operahuis te horen was.

,,Het seizoen van de Metropolitan Opera heeft nog tweeëneenhalve week te gaan, maar het valt te betwijfelen of er nog iets te horen zal zijn dat in de buurt komt van Jonas Kaufmann als de gekwelde soldaat Don José in Bizets Carmen”, schreef Silvermann na het optreden van de Duitse tenor woensdagavond. “Sterker nog, ook in de afgelopen zeven maanden was er weinig dat op eenzelfde niveau stond.”

Kaufmann zingt slechts twee voorstellingen van Carmen bij de Met, samen met Kate Aldrich in de hoofdrol, Maija Kovalevska als Micaela en Mariusz Kwiecien als Escamillo.

De AP-recensent roemde Kaufmann vanwege zijn moeiteloze zang, zijn knappe acteerwerk en zijn afwisseling tussen ‘onaardse schoonheid’ en ‘krachtige uitbarstingen van passie’. ,,Eén van de grootste persoonlijke triomfen bij de Met in het recente verleden”, aldus Silverman.

door

2 reacties »

  • how much should i weigh zei:

    dang fun stuff dude.

  • Pieter K. de Haan zei:

    Kan iemand de uiting van “how much should i weigh” voor mij vertalen?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.