Nieuws

Bezoekersaantal ZaterdagMatinee in de lift

De ZaterdagMatinee trok afgelopen seizoen meer bezoekers dan in het seizoen ervoor. Ook het gemiddeld aantal verkochte losse kaarten per concert nam toe, met 6 procent. De stijgende lijn lijkt zich bovendien volgend seizoen voort te zetten.

De ZaterdagMatinee organiseert iedere zaterdagmiddag een concert in het Concertgebouw, die telkens door de NPS live uitgezonden wordt op Radio 4. De concertreeks bevat ook een Operaserie, waarin afgelopen seizoen titels als Guillaume Tell, Pelléas et Mélisande en La Wally waren te horen.

Gemiddeld werden de concerten afgelopen seizoen dus beter bezocht dan het jaar ervoor en werden er per concert meer losse kaarten verkocht. Een statistiek waar de ZaterdagMatinee ‘bijzonder verheugd’ over is. ,,Het geeft aan dat het publiek de Matineeconcerten hogelijk waardeert.”

Daar komt bij dat het aantal passe-partouts en abonnementen voor volgend seizoen het aantal van dit seizoen inmiddels al overtroffen heeft. ,,Dat is een opvallende afwijking van de internationale trend in de muziekwereld, waarbij het publiek steeds minder abonnementen koopt en zich in toenemende mate richt op het kopen van losse kaarten”, aldus de Matinee.

Vorig artikel

Het Bayreuth van het zuiden

Volgend artikel

‘When I am laid’ favoriete aria Engeland

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.