Nieuws

Grachtenfestival succes, ondanks weer

Het Grachtenfestival, dat zondag 24 augustus afgesloten werd, trok dit jaar 53.000 bezoekers. Dat zijn er 10.000 minder dan vorig jaar, maar dat was vooral te wijten aan het weer, waardoor de gratis buitenconcerten minder bekijks trokken. De betaalde concerten waren vrijwel allemaal uitverkocht, met een belangrijke rol voor de producties van Così fan tutte en Candide.

Met 'Ballroom in the Park' in het Oosterpark sloot het Grachtenfestival op zondag 24 augustus zijn zeventiende editie af (foto: Jeroen van Zijp).
Met ‘Ballroom in the Park’ in het Oosterpark sloot het Grachtenfestival op zondag 24 augustus zijn zeventiende editie af (foto: Jeroen van Zijp).

Volgens het Grachtenfestival toonden de operaproducties van Così fan tutte (van het Operafront van Lotte de Beer) en Candide (van de Nederlandse Reisopera) waar de kracht van het Amsterdamse festival ligt: “Het programmeren van hoogwaardige klassieke concerten met jong toptalent.”

Beide operaproducties deden het goed bij pers en publiek. Così fan tutte had vier uitverkochte avonden en bij Candide moest het Hilton Hotel, gastheer van de twee voorstellingen, diverse mensen teleurstellen, gezien de volle zaal.

“Opnieuw bewijst Grachtenfestival Amsterdam het podium te zijn waar jong toptalent zich kan presenteren aan een breed publiek. Het weer was misschien verschrikkelijk, de concerten waren prachtig”, zegt Mirjam Barendregt, directeur van het festival. “Veel concerten waren uitverkocht, en daarmee zien we een bevestiging van ons publiek dat ook zij onze programmering zeer hoog waarderen.”

De volgende editie van het Grachtenfestival vindt plaats van 14 tot en met 23 augustus 2015. Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, winnares van de Grachtenfestivalprijs 2014, is dan Artist-in-Residence.

Zie voor meer informatie de website van het Grachtenfestival.

Vorig artikel

Davis geeft Vier letzte Lieder diepe betekenis

Volgend artikel

Nu verschenen: het operaboek Libretto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.