Nieuws

Holland Opera haalt grote sponsor binnen

Jeugdoperahuis Holland Opera, voorheen Xynix Opera, heeft een grote sponsor binnengehaald: FrieslandCampina. Het bedrijf zal het gezelschap de komende zes jaar financieel ondersteunen. Dat bericht De Stad Amersfoort.

Xynix Opera werd onlangs omgedoopt tot Holland Opera (Xpress). Op 2 oktober zal het haar nieuwe thuis in Amersfoort openen: de Veerensmederij. Deze zomer werd op het terrein ervoor al de openluchtproductie Blauwbaard gespeeld. Met steun van diverse instanties werd het oude gebouw volledig gerenoveerd.

In de Veerensmederij zal Holland Opera doorgaan met wat het al doet: het produceren van operavoorstellingen voor kinderen en jongeren, evenals het geven van workshops en organiseren van projecten op scholen.

FrieslandCampina, dat eveneens in het stationsgebied van Amersfoort gevestigd is, wil Holland Opera hierbij de komende jaren ondersteunen. De directie ondertekende maandag 5 juli het sponsorcontract met Joke Hoolbom, de regisseur van het gezelschap.

Vorig artikel

Aanmeldingen stromen binnen voor IVC

Volgend artikel

Grote namen, grootse prestaties in Manon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.