BinnenkortNieuws

Aanmeldingen stromen binnen voor IVC

De aanmeldingen voor het 48e Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch stromen binnen, meldt de organisatie. Het concours wordt van 17 tot en met 26 september gehouden in het Theater aan de Parade. Er valt 45.000 euro te verdienen.

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) heeft in bijna vijftig jaar tijd een stevige internationale status opgebouwd. Zo deden er tijdens het vorige concours, in 2008, 180 zangers mee uit bijna 50 verschillende landen.

Ook dit jaar lijkt het animo voor de competitie weer groot te zijn. De organisatie bericht dat de aanmeldingen binnenstromen, inmiddels al uit ruim 20 landen, van het eigen Nederland tot landen als Iran, Japan en Armenië. Een noviteitje: voor het eerst is het voor zangers van buiten Europa mogelijk om zich via Youtube aan te melden.

Het IVC bestaat uit ‘glamour, competitie, spanning, ontmoeting en uitwisseling’, aldus de organisatie. Er is 45.000 euro aan prijzengeld te winnen, evenals rollen bij onder meer De Nederlandse Opera en Opera Zuid en een rol in een Aida-productie van I Romantici. De finale vindt plaats op zondag 26 september. Dirigent David Angus begeleidt dan met Het Brabants Orkest de finalisten.

De jury bestaat dit jaar uit Edith Wiens, Dunja Vejzovic, Sergej Leiferkus, Hein Meens, Hein Mulders, Lenore Rosenberg, Ivan van Kalmthout en Hans Hierck (voorzitter).

Het IVC wordt omkleedt met extra evenementen, zoals de Laureatenconcerten, de Elly Ameling Liedcursus en een Bernstein Champagneconcert. Ook zijn er diverse masterclasses.

Alle evenementen zijn toegankelijk voor het publiek. Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Londense Salome: wel kwaliteit, geen diepte

Volgend artikel

Holland Opera haalt grote sponsor binnen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.