Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Bartoli wordt directeur Salzburgs festival

Salzburg24 september 2010 Geen reacties

Cecilia Bartoli wordt met ingang van 2012 de artistiek directeur van de Salzburger Pfingstfestspiele. Dat maakte Alexander Pereira, de toekomstig intendant van de Salzburger Festspiele, deze week bekend.

Cecilia Bartoli (foto: Decca / Uli Weber).

De Salzburger Pfingstfestspiele valt onder de beroemde Salzburger Festspiele en vindt plaats rond Pinksteren. Het programma bestaat doorgaans uit een opera, een oratorium en enkele concerten.

Mezzosopraan Cecilia Bartoli is deze week bevestigd als de nieuwe artistieke directeur van het festival. De toekomstig intendant van de Salzburger Festspiele, Alexander Pereira, bracht het nieuws naar buiten. ,,Ik ben zeer blij dat Cecilia Bartoli’s lange band met Salzburg nu naar een nieuw niveau getild kan worden.”

Vanaf 2012 gaat Bartoli samen met Pereira, die in 2011 aantreedt, het festival vormgeven. ,,Onze samenwerking zal niet beperkt blijven tot barokprojecten, in tegenstelling tot wat hier en daar geschreven wordt”, stelt Pereira.

Bartoli spreekt zelf over een ‘nieuwe en spannende’ samenwerking met Salzburg en vindt het een ‘enorm genoegen en een grote eer’ dat ze door Pereira gevraagd is voor deze taak.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.