Buitenlands nieuwsNieuws

Minister wil Vlaamse Opera fuseren

De Vlaamse minister van cultuur Joke Schauvliege wil het Ballet van Vlaanderen en de Vlaamse Opera fuseren. Verder wil ze een aantal orkesten en koren samenvoegen. Dat berichten diverse Belgische dagbladen.

Het voorstel voor herstructurering van het Vlaamse culturele landschap betreft vier van de acht grote cultuurinstellingen, aldus De Morgen. Schauvliege wil niet alleen het noodlijdende Ballet van Vlaanderen fuseren met de Vlaamse Opera, ze wil ook het orkest van de Vlaamse Opera gedeeltelijk laten opgaan in Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor en het koor van de Vlaamse Opera samenvoegen. De Filharmonie uit Antwerpen zou ook bij de plannen betrokken te worden.

Het gaat om een voorstel waar nog draagvlak voor gevonden moet worden, niet om een definitief besluit. De vakbonden zijn volgens De Morgen en Het Nieuwsblad niet meteen enthousiast voor de plannen, ondanks dat er volgens Schauvliege geen banen verloren zullen gaan.

Vorig artikel

L’Arpeggiata swingt in hip barokconcert

Volgend artikel

Mauillon zingt middeleeuws liefdesepos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.