Home » Binnenkort

Mauillon zingt middeleeuws liefdesepos

Utrecht14 oktober 2010 Geen reacties

De jonge zanger Marc Mauillon voert tussen 24 en 31 oktober op vijf plekken in Nederland en België het middeleeuwse liefdesepos Le Remède de Fortuna van Guillaume de Machaut op, begeleid door drie musici.

Marc Mauillon, Pierre Hamon, Angélique Mauillon en Vivabiancaluna Biffi.

Marc Mauillon, een rijzende ster in de wereld van de oude muziek, deed samen met Pierre Hamon (fluitist en artistiek leider van het project) uitgebreid onderzoek naar het liefdesgedicht Le Remède de Fortune, een werk dat Guillaume de Machaut in de veertiende eeuw schreef en componeerde ter nagedachtenis aan een Boheemse prinses die aan de pest overleed.

Het liefdesepos van De Machaut gaat over ‘grenzeloze passie, hofmakerij, trouw, intrige, berusting en puur geluk’, aldus de organisator Oude Muziek, en is ‘de mooiste liefdeslyriek van de middeleeuwen’.

Mauillon en Hamon maakten samen met Vivabiancaluna Biffi (vedel en zang) en Angélique Mauillon (gotische harp) een opname van het werk, waarmee ze de Diapason d’Or wonnen.

Tussen 24 en 31 oktober zal het ‘middeleeuwen-ensemble’ het stuk laten horen op vijf plekken in Nederland en België, waaronder de Grote Kerk in Enschede en Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht.

Zie voor meer informatie de website van Oude Muziek.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.