Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Westbroek wint theaterprijs DER FAUST

Essen29 november 2010

door

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek is in de prijzen gevallen bij de 2010-editie van DER FAUST, een prominente Duitse theaterprijs. Westbroek kreeg de eer in de categorie ‘Sängerdarsteller-Leistung Musiktheater’, voor haar optreden als Jenufa in München.

De ‘Deutsche Theaterpreis DER FAUST’ wordt sinds 2006 uitgereikt door de Deutsche Bühnenverein, de Kulturstiftung der Länder en de Deutsche Akademie der Darstellenden Künste, in samenwerking met de deelstaat waar de prijsuitreiking plaatsvindt.

Dit jaar werd het prijzengala gehouden in het Aalta-Theater in Essen, in aanwezigheid van de ‘Bundestagspräsident’ Norbert Lammert en de ‘Ministerpräsidentin’ Hannelore Kraft. Er werden prijzen in acht categorieën uitgereikt, waaronder toneel, muziektheater en dans.

Eva-Maria Westbroek kreeg de prijs van ‘Sängerdarsteller-Leistung Musiktheater’, voor haar vertolking van de titelrol van Jenufa bij de Bayerische Staatsoper in München.

De regisseursprijs ging naar Claus Guth voor zijn productie van Daphne, die hij voor de Städtische Bühnen Frankfurt am Main maakte.

Zie voor de volledige uitslag de website van de Deutsche Bühnenverein.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.