Buitenlands nieuwsNieuws

Westbroek wint theaterprijs DER FAUST

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek is in de prijzen gevallen bij de 2010-editie van DER FAUST, een prominente Duitse theaterprijs. Westbroek kreeg de eer in de categorie ‘Sängerdarsteller-Leistung Musiktheater’, voor haar optreden als Jenufa in München.

De ‘Deutsche Theaterpreis DER FAUST’ wordt sinds 2006 uitgereikt door de Deutsche Bühnenverein, de Kulturstiftung der Länder en de Deutsche Akademie der Darstellenden Künste, in samenwerking met de deelstaat waar de prijsuitreiking plaatsvindt.

Dit jaar werd het prijzengala gehouden in het Aalta-Theater in Essen, in aanwezigheid van de ‘Bundestagspräsident’ Norbert Lammert en de ‘Ministerpräsidentin’ Hannelore Kraft. Er werden prijzen in acht categorieën uitgereikt, waaronder toneel, muziektheater en dans.

Eva-Maria Westbroek kreeg de prijs van ‘Sängerdarsteller-Leistung Musiktheater’, voor haar vertolking van de titelrol van Jenufa bij de Bayerische Staatsoper in München.

De regisseursprijs ging naar Claus Guth voor zijn productie van Daphne, die hij voor de Städtische Bühnen Frankfurt am Main maakte.

Zie voor de volledige uitslag de website van de Deutsche Bühnenverein.

Vorig artikel

Een fraaie Freiburgse Adriana Lecouvreur

Volgend artikel

Discografie: Fidelio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.