Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Tenor Peter Hofmann overleden

Selb1 december 2010 1 reactie

door

De Duitse tenor Peter Hofmann is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Dat berichten diverse media. Hofmann was vooral bekend van zijn Wagner-vertolkingen in de jaren zeventig en tachtig.

Eén van de albums van Peter Hofmann. Hofmann heeft diverse opera-opnames nagelaten.

Peter Hofmann leed sinds 1994 aan de ziekte van Parkinson. In de nacht van maandag op dinsdag overleed hij in een ziekenhuis in het Zuid-Duitse Selb. Dat liet zijn familie weten.

Hofmann begon zijn carrière als zanger in een rockband. Tijdens zijn militaire dienst begon hij zang te studeren en in 1972 debuteerde hij als Tamino in Die Zauberflöte, bij de opera van Lübeck.

Hofmann trad daarna op in grote operasteden als Parijs, Wenen, Londen en New York en oogstte in de jaren zeventig en tachtig veel roem met zijn vertolkingen van de ‘heldenrollen’ van Wagner. Zo zong hij Siegmund, Lohengrin, Parsifal, Tristan en Loge.

Hij trad vanaf 1976 vaak op bij de vooraanstaande Bayreuther Festspiele en zong tussen 1980 en 1988 grote Wagner-rollen bij de Metropolitan Opera in New York.

Peter Hofmann werd 66 jaar.

Hieronder een fragment waarin Hofmann ‘In fernem Land’ uit Wagners Lohengrin zingt:

1 reactie »

  • Doden | Jeanne's Weblog zei:

    […] google. Op 24 mei 2010 ging ze dood (83). En dan klikt het snel verder. Van schok naar schok. Want Peter Hoffman is […]

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.