Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Vlaamse jongeren maken eigen Semiramide

Gent12 januari 2011 Geen reacties

Een groep van 22 jongeren van 15 en 16 jaar oud verdiept zich deze week in Rossini’s opera Semiramide bij de Vlaamse Opera in Gent. De leerlingen krijgen uitleg bij het werk en gaan aan de slag met een eigen interpretatie, die ze vrijdag 14 januari opvoeren.

Het educatieve project is ontstaan uit een samenwerking van De Veerman, de Vlaamse Opera en Werken aan Onderwijs Cultuur en Kunst (WOCK) en draait rond de productie van Semiramide die de Vlaamse Opera momenteel op de planken heeft staan.

Er doen 22 jongeren van het Atheneum De Wingerd mee aan het project. De leerlingen krijgen een introductie in de principes van de opera, de componist Rossini en de thema’s uit Semiramide en wordt een kijkje achter de schermen van het Vlaamse operahuis gegund.

Daarna gaan de jongeren zelf aan de slag met een versie van de opera. In groepjes krijgen ze les in zang, compositie, kostuumontwerp en dans. De resultaten uit die verschillende ‘ateliers’ worden samengevoegd tot een voorstelling, die vrijdag 14 januari wordt uitgevoerd in de Vlaamse Opera Gent, om 15.00 uur.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.