Home » CD-recensies

Voortreffelijke Ciro in Babilonia uit Pesaro

23 oktober 2013 Geen reacties

Winterblues? Last van donkere, koude dagen met aanhoudende regen? Depri? Ik weet een remedie! Ren naar de winkel en koop Ciro in Babilonia, een onbekend werk van Rossini, vorig jaar live opgenomen in Pesaro en nu uitgebracht bij Opus Arte.

Ciro in BabiloniaRegisseur Davide Livermore heeft van Rossini’s ‘azione sacra’ (geschreven toen hij nog maar 20 jaar was) een soort ‘stomme film’ uit de jaren ’20 gemaakt, inclusief zwart-witbeelden, overdreven zware opmaak en voor die tijd typische kleding.

Het verhaal komt uit het boek Daniël en verhaalt over de Assirische koning Baldassare (Belshazar), die de vrouw en de zoon van zijn vijand, de Perzische koning Cirus, ontvoert en hen, als zij hem weigert, een kopje kleiner wil maken. Ook Cirus zelf valt in zijn handen, omdat diens liefhebbende echtgenote haar gevoelens niet kan bedwingen. Maar dan komen de vreemde tekens aan de wand (weet u het nog: mene tekel fares?) en loopt alles goed af.

Ewa Podleś (Ciro) is zonder meer de allerbeste alt die wij nog hebben rondlopen. Haar coloraturen zijn meer dan soepel en haar lage (en hoge!) noten zijn een lust voor je oor.

Jessica Pratt is een prachtige Amira en Robert McPherson een geweldige Arbace. Verder zingt Michael Spyres een fantastische Baldassare. Onthoud de naam! Ik ben inmiddels al een echte fan.

Hieronder de trailer van de productie:

Lees ook de recensie die Place de l’Opera-correspondent Peter Vandamme vorig jaar van de productie schreef.

Bestel de dvd nu in onze webshop!

door

Ciro in Babilonia
Gioachino Rossini

Uitgevoerd door: Orkest en Koor van het Teatro Comunale di Bologna onder leiding van Will Crutchfield.
Solisten: Ewa Podleś, Michael Spyres, Jessica Pratt, Carmen Romeu, Mirco Palazzi, Robert McPherson, Raffaele Constantini.
Regie: Davide Livermore.
Uitgever: Opus Arte (OA 1108 D)

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.