BinnenkortNieuws

Rameau-opera’s vullen Vredenburg

Barokorkest Les Ambassadeurs brengt op zondag 3 november een operaconcert rond het oeuvre van Jean-Philippe Rameau in Vredenburg Leidsche Rijn. Het ensemble creëert samen met sopraan Sabine Devieilhe een eigen Rameau-opera aan de hand van fragmenten uit de talloze opera’s die de Franse componist schreef.

Sabine Devieilhe (foto: Jensupaph).
Sabine Devieilhe (foto: Jensupaph).

Volgens Vredenburg is Les Ambassadeurs de “best denkbare pleitbezorger van de koninklijke klanken van Jean-Philippe Rameau”. Het ensemble heeft voor dit concert, getiteld Le Grand Théâtre de l’Amour,  een hele rits aria’s en ouvertures uit Rameau’s werk geselecteerd en daar een “eigen Rameau-opera” van gemaakt. Het centrale thema: de liefde.

‘Liefdesluimen’ als vreugde en verdriet, hoop en wanhoop, lust en haat, triomf en de dood komen aan de orde in de fragmenten uit onder meer Hippolyte et Aricie, Castor et Pollux, Platée, Les Indes galantes, Zoroastre, Zaïs, Les Paladins en Les Fêtes d’Hébé.

De muziek wordt uitgevoerd en aaneengesmeed door dirigent Alexis Kossenko, chef van het barokorkest, en sopraan Sabine Devieilhe. Een dag voor het concert brengen zij bij Warner Classics de cd Le Grand Théâtre de l’Amour uit.

Het concert in Vredenburg begint om 15.00 uur. Om 14.15 uur is er een inleiding.

Zie voor meer informatie de website van Vredenburg.

Hieronder een fragment van orkest en sopraan:

Vorig artikel

Zuidam festivalcomponist November Music

Volgend artikel

Voortreffelijke Ciro in Babilonia uit Pesaro

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.