6-daagse treinreis naar Dresden, Duitsland
16 november 2014 t/m 21 november 2014
5-daagse treinreis naar Munchen, Duitsland
25 juli 2014 t/m 29 juli 2014
3-daagse eigen vervoerreis naar Bayreuth, Duitsland
11 augustus 2014 t/m 13 augustus 2014
Home » Achtergrond, Binnenkort, Featured, Operacast

Podcast: Yannick Nézet-Séguin en Wagner

Amsterdam26 augustus 2013 Geen reacties

Yannick Nézet-Séguin is sinds 2008 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij verdeelt zijn aandacht tussen het symfonische repertoire en opera. Binnenkort dirigeert hij zijn eerste Wagner-productie in Rotterdam: Der fliegende Holländer. En het zal niet zijn laatste zijn, onthult hij in een interview.

(Foto: Marco Borggreve)

(Foto: Marco Borggreve)

Vanaf de eerste jaren in zijn loopbaan als dirigent maakt opera een belangrijk deel van het werk van Yannick Nézet-Séguin uit. In Nederland begeleidde hij met zijn orkest producties als De zaak Makropoulos, Turandot en Don Carlo voor De Nederlandse Opera en bij de Metropolitan Opera in New York dirigeerde hij Carmen, Faust, La Traviata en ook Don Carlo.

Der fliegende Holländer is Nézet-Séguins eerste grote Wagner-productie, die op 15 september in Rotterdam voor het eerst te zien zal zijn. En er zullen meer Wagners volgen. Er zijn plannen vanuit de Wiener Staatsoper en ook Bayreuth heeft zich gemeld. “I am in discussion”, vertelt de Canadees daarover in het interview dat Place de l’Opera met hem had.

U kunt de podcast hier beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Android-platform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Play

door

TIP: Boek een hotel in Amsterdam

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.