Home » Achtergrond

Place de l’Opera bestaat acht jaar

10 januari 2017 10 reacties

Na 6.002 artikelen kan Place de l’Opera vandaag een nieuwe mijlpaal zetten: ons magazine voor operaliefhebbers bestaat acht jaar. Dank aan alle schrijvers voor hun bijdragen, dank aan alle lezers voor hun betrokkenheid!

Logo Place de l'Opera AlternatiefPlace de l’Opera werd in januari 2009 opgericht om een platform te bieden aan operaliefhebbers in Nederland. Sindsdien bedient onze (ieder jaar uitdijende) redactie de lezers met nieuwsberichten, recensies, interviews, aankondigingen, achtergronden, podcasts en andere artikelen rond de opera-actualiteit. Een selectie uit het vele moois dat het afgelopen jaar verscheen, gaven we op oudejaarsdag in ons jaaroverzicht.

Wat hebben we u in ons negende levensjaar te bieden? We zullen het Nederlandse en internationale operaleven op de voet blijven volgen en met regelmaat in interviews, reportages en podcasts de diepte ingaan. We nemen de tijd voor het maken van fraaie ‘longreads’, zodat u ook komend jaar bij ons de langste, meest uitgebreide bijdragen over opera vindt.

Uiteraard kunt u ook recensies verwachten van het gros van de operaproducties, vocale concerten en liedrecitals. Daarbij lezen we zoals altijd graag over uw ervaringen bij voorstellingen. Tot nu toe werd 10.878 keer gereageerd op artikelen op onze website. We zien uit naar een nieuw jaar vol uitwisseling en discussie, waarbij de naam Place de l’Opera hopelijk eer wordt aangedaan: we zijn een ‘plein’ waar liefhebbers zich amicaal treffen om over hun liefde te praten. Deel je passie!

We wensen alle lezers een prachtig nieuw Place de l’Opera-jaar toe! Tips of opmerkingen over de website? Laat het de redactie weten via redactie@operamagazine.nl.

Makkelijk op de hoogte blijven van de artikelen van Place de l’Opera? Meld u aan voor de nieuwbrief (zie de rechterkolom).

door

10 reacties »

 • c.horsmeier zei:

  van Harte Gefeliciteerd. mooie jaren gehad al 8 jaar.
  Hopelijk nog veel mooi nieuws de komende tijd.
  Bedankt voor alles en HEEL VEEL SUCCES.
  Chris Horsmeier

 • Jan de Jong zei:

  Proficiat! Dank aan alle medewerkers en alle goede wensen voor de toekomst.

 • Pieter K. de Haan zei:

  Van harte gelukgewenst! “Place de l’Opera” is voor mij een vrijwel dagelijkse bron van informatie over een kunstvorm, die mij na aan het hart ligt.

 • kersten zei:

  Van harte proficiat, Jordi cum tuis! Dank en waardering zijn wederzijds.

 • Maarten-Jan Dongelmans zei:

  Op nu naar het tweede lustrum. Dank voor het vele leesplezier!

 • Ben Siebers zei:

  Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal en hopelijk zijn er nog vele mooie jaren in het verschiet voor deze site die ik met veel plezier vrij regelmatig bezoek.

 • Shmulik Lipniski zei:

  Gefeliciteerd, nog vele operajaren, met liefde, doch kritisch, besproken.

 • Herman zei:

  Gefeliciteerd!! Als operaliefhebber is dit voor mij een geliefd platvorm.

 • kersten zei:

  Over succes gesproken, @Chris Horsmeier: in 2010 hadden twintig lezers hun stem voor de Opera van het Jaar uitgebracht, dit jaar waren het er zo`n acht honderd.

 • Stefan Caprasse zei:

  Niet al mijn momenten erbij waren even gelukkig, maar desondanks toch proficiat!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.