Achtergrond

Place de l’Opera bestaat acht jaar

Na 6.002 artikelen kan Place de l’Opera vandaag een nieuwe mijlpaal zetten: ons magazine voor operaliefhebbers bestaat acht jaar. Dank aan alle schrijvers voor hun bijdragen, dank aan alle lezers voor hun betrokkenheid!

Logo Place de l'Opera AlternatiefPlace de l’Opera werd in januari 2009 opgericht om een platform te bieden aan operaliefhebbers in Nederland. Sindsdien bedient onze (ieder jaar uitdijende) redactie de lezers met nieuwsberichten, recensies, interviews, aankondigingen, achtergronden, podcasts en andere artikelen rond de opera-actualiteit. Een selectie uit het vele moois dat het afgelopen jaar verscheen, gaven we op oudejaarsdag in ons jaaroverzicht.

Wat hebben we u in ons negende levensjaar te bieden? We zullen het Nederlandse en internationale operaleven op de voet blijven volgen en met regelmaat in interviews, reportages en podcasts de diepte ingaan. We nemen de tijd voor het maken van fraaie ‘longreads’, zodat u ook komend jaar bij ons de langste, meest uitgebreide bijdragen over opera vindt.

Uiteraard kunt u ook recensies verwachten van het gros van de operaproducties, vocale concerten en liedrecitals. Daarbij lezen we zoals altijd graag over uw ervaringen bij voorstellingen. Tot nu toe werd 10.878 keer gereageerd op artikelen op onze website. We zien uit naar een nieuw jaar vol uitwisseling en discussie, waarbij de naam Place de l’Opera hopelijk eer wordt aangedaan: we zijn een ‘plein’ waar liefhebbers zich amicaal treffen om over hun liefde te praten. Deel je passie!

We wensen alle lezers een prachtig nieuw Place de l’Opera-jaar toe! Tips of opmerkingen over de website? Laat het de redactie weten via redactie@operamagazine.nl.

Makkelijk op de hoogte blijven van de artikelen van Place de l’Opera? Meld u aan voor de nieuwbrief (zie de rechterkolom).

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Paul, Stan en Meryl

Volgend artikel

Schirmer leidt fantastische Verkündigung

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

10Reacties

 1. c.horsmeier
  10 januari 2017 at 15:47

  van Harte Gefeliciteerd. mooie jaren gehad al 8 jaar.
  Hopelijk nog veel mooi nieuws de komende tijd.
  Bedankt voor alles en HEEL VEEL SUCCES.
  Chris Horsmeier

 2. Jan de Jong
  10 januari 2017 at 19:53

  Proficiat! Dank aan alle medewerkers en alle goede wensen voor de toekomst.

 3. Pieter K. de Haan
  10 januari 2017 at 20:20

  Van harte gelukgewenst! “Place de l’Opera” is voor mij een vrijwel dagelijkse bron van informatie over een kunstvorm, die mij na aan het hart ligt.

 4. kersten
  10 januari 2017 at 21:27

  Van harte proficiat, Jordi cum tuis! Dank en waardering zijn wederzijds.

 5. Maarten-Jan Dongelmans
  11 januari 2017 at 09:06

  Op nu naar het tweede lustrum. Dank voor het vele leesplezier!

 6. Ben Siebers
  11 januari 2017 at 10:44

  Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal en hopelijk zijn er nog vele mooie jaren in het verschiet voor deze site die ik met veel plezier vrij regelmatig bezoek.

 7. Shmulik Lipniski
  11 januari 2017 at 11:48

  Gefeliciteerd, nog vele operajaren, met liefde, doch kritisch, besproken.

 8. Herman
  11 januari 2017 at 18:43

  Gefeliciteerd!! Als operaliefhebber is dit voor mij een geliefd platvorm.

 9. kersten
  11 januari 2017 at 19:37

  Over succes gesproken, @Chris Horsmeier: in 2010 hadden twintig lezers hun stem voor de Opera van het Jaar uitgebracht, dit jaar waren het er zo`n acht honderd.

 10. Stefan Caprasse
  12 januari 2017 at 18:34

  Niet al mijn momenten erbij waren even gelukkig, maar desondanks toch proficiat!