Binnenkort

JT Bioscopen zenden Rigoletto uit

Drie JT Bioscopen zenden dinsdag 25 januari de opera Rigoletto van Giuseppe Verdi uit. Het gaat om een in 2008 opgenomen voorstelling uit Parma, met sterren als Leo Nucci en Nino Machaidze in de cast.

JT Bioscopen zendt sinds dit seizoen opera’s uit op drie van haar locaties. Een week geleden stond Tosca van Puccini op het programma, volgende week is het de beurt aan een andere hit uit het operarepertoire: Rigoletto.

Rigoletto gaat over een gebochelde hofnar (Rigoletto) die aan de ene kant iedereen aan het hof van zijn meester (de hertog van Mantua) bespot, maar aan de andere kant een liefdevolle vader is, die in het geheim zijn dochter Gilda opvoedt. Als de vrouwenverslindende hertog zijn dochter te pakken krijgt, stort zijn wereld in.

De productie die JT uitzendt, was in 2008 te zien tijdens het Verdi Festival van het Teatro Regio di Parma in Italië. De traditionele regie is van Stefano Vizioli. Massimo Zanetti dirigeert.

De hoofdrol wordt vertolkt door Leo Nucci, een bariton die met de rol van Rigoletto wereldwijd veel roem heeft geoogst. Zijn dochter Gilda wordt gezongen door de nieuwe ster Nino Machaidze. Francesco Demuro zingt de hertog en Marco Spotti vertolkt de huurmoordenaar Sparacufile.

De opera wordt uitgezonden in JT Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen Carolus. De uitzending begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van JT Opera.

Vorig artikel

Het Sluwe Vosje: een kleurrijk schouwspel

Volgend artikel

Reisopera ondersteunt leerlingen drama

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.