Binnenkort

Wokmuziektheater viert jubilea met gala

Wokmuziektheater heeft heel wat te vieren: de vereniging bestaat dit jaar 30 jaar, brengt al 15 jaar opera in Weert en staat al 25 jaar onder leiding van Hans Swinnen. Het gezelschap viert de jubilea met een operagala in het Munttheater in Weert.

Wokmuziektheater werd in 1980 opgericht als Weerter Operette Koor. Het produceerde een aantal operettes in Weerter dialect, maar legde zich vanaf 1995 volledig toe op het produceren van complete opera’s. Naar eigen zeggen is Wokmuziektheater de enige amateurvereniging in Limburg die complete opera’s op de planken brengt.

De diverse jubilea worden gevierd met een operagala. Het gezelschap zal geënsceneerde fragmenten opvoeren uit drie Franse opera’s die het de afgelopen vijftien jaar geproduceerd heeft: Carmen, Hamlet en Faust. Daarnaast klinken er balletten uit Orphée aux Enfers van Offenbach en de Bacchanale van Saint-Saëns.

Het gala staat onder leiding van Hans Swinnen, die al 25 jaar dirigent is bij de vereniging. Het gala wordt tweemaal opgevoerd: op 29 en op 30 januari. Zie voor meer informatie de website van Wokmuziektheater.

Vorig artikel

Opera-academie vermaakt met Elisir

Volgend artikel

De wereld in 40 operahuizen: New York

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.